bugün

entry'ler (252)

kızıl kahkaha

Uzun ismi kızıl kahkaha:bulunmuş bir el yazmasından parçalar olan leonid andreyev tarafından yazılmış kitap. Kitap rus-japon savaşına (1904) katılan 30 yaşındaki bir bireyin savaş deneyimlerini anlatıyor. Yine anlıyorsunuz ki savaş çok kötü bir şeydir, tıpkı cehalet gibi. Kitap 76 sayfacık, ama bu kadar kısa bir kitap bile savaşın korkutuculuğunu müthiş bir şekilde özetliyor.

miniso

Kapısından girdiğinizde kendine has spa kokusu ile sizi karşılayan Japonya kökenli mağaza. Şahane pratik ürünleri var, adamlar hem amaca yönelik hem de çok cici ürünler yapmışlar. Sadece dolardaki artış bu mağazayı da vurmuş maalesef. Şu sıralar we bare bears isimli şahane çizgi filmin ürünlerini satıyorlar, saldırın.

we bare bears

Bayıldığım çizgi film serisi, henüz birinci sezonu bitirmiş olduğum için çok mutluyum, çünkü 3 sezonu daha var. Umarım south park gibi bu da sonsuza kadar devam eder. Bu arada şu an ürünleri miniso mağazalarında bulunuyor. Pandalı çantayı ve kulaklığı hemen kapızladım.

erkeklerin yemek yapamama nedeni

Annelerinin ve karılarının hazır yemeğe alıştırmaları. Bu algının genel olarak değişmesi gerekiyor. Kadın da işinden yorgun argın gelip mutfağa koşmak için can atmıyor ama toplum tarafından öyle yapması bekleniyor. Erkekler de işin ucundan tutmalı. Bu arada evet feministim.

teşekkürler mario ama prenses başka kalede

Bence bu cümle sayesinde aramaktan vazgeçmemeyi öğrendik, ama yorucu olduğu kesinlikle doğru.

the good place

Ortalama olarak başlayan ama sezonu çok iyi bir şekilde toparlayıp bitiren dizi. Tavsiye edilir.

unleashed

2016 yapımı minnoş bir film. kedi ve köpek sahibi bir kadının ilişkilerinde yaşadığı problemler yüzünden keşke dışarıda bu sevdiğim hayvanlar gibi erkekler olsa diye dilek dileyip bu dileğinin gerçekleşmesi üzerine yaşanan olayları anlatıyor film. justin chatwin kedi rolünü steve howey ise köpek rolünü mükemmel bir şekilde oynuyor.

tanrı claudius

ben claudius kitabının devam kitabıdır. Yazarı robert graves baba ilk kitapta zemini hazırlamış bu kitapta ise claudius'un imparatorluk döneminde yaptıklarını anlatmıştır. Tarihi roman severlere tavsiye edilir.

cengiz han ile barışmak

kerem alp usalın yeni çıkan dokuzuncu kitabının ismi. Tarihle polisiye ve bilim kurguyu bir araya getiren çok sürükleyici bir kitap olmuş, yazarın kalemine sağlık. Ayrıca roman Ankara'da ve ODTÜ'de geçtiği için daha da bir beğendim. Çünkü edebiyatımıza baktığımızda Ankara'da geçen çok kitap yoktur oysa ki Ankaralılar da kitabın sayfalarını çevirirken her gün geçtiği yerleri bu satırlarda bulmak ister. Şimdi Cengiz Han ve Ankara ne alaka derseniz de bilim kurgu kısmı o sırada devreye gidiyor. Kitap 21. Yy ve 13. Yy arasında gidip geliyor. Dolayısıyla günümüzde geçen kısımları ile kendinizi çok kolay bir şekilde özdeşleştirebiliyorsunuz. Bu da romanı hayatınızın bir parçası haline getiriyor adeta. Bir şans verin derim.

bana kitap öner

(bkz: feveran)

feveran

Yeni okuma fırsatı bulduğum mükemmel bir kerem alp usal romanı. Kitap tarihi roman kategorisinde olup yıldırım beyazıtın hayatını akıcı bir şekilde anlatıyor. Bu türü sevenlere şiddetle tavsiye edilir.

kerem alp usal

Tarihi roman okumayı sevdiren yazardır kendisi. Son kitabı feveran hayalürünü yayıncılıktan çıkmış olup yıldırım beyazıtın hayatını anlatıyor. Uzun süredir okumak istiyordum ve ancak okuyabildim. Hayatını anlattığı beyazıt gibi kitap da yıldırım gibi olmuş, bir solukta okuyup bitirdim. Yeni kitabını heyecanla bekliyorum.

hayalürünü yayıncılık

2014 yılından itibaren aktif olarak çalışan, şimdilik kerem alp usalın kitaplarını yayınlayan başarılı yayınevi. Internet sayfası için http://hayalurunuyayincilik.com/. Ayrıca instagram hesaplarından zaman zaman çekiliş yapıp yazardan imzalı kitap kazanma şansınızın olduğunu da belirtmek isterim.

cheetos

Yer fıstık aromalı patlamış mısırı yapmayı başaramamış marka. Nutz ezer geçer.

iskoçya

Yaz mevsiminde kışı yaşatan ülkedir.

the experimenter

itaat ile ilgili milgram deneyinin fikir babası stanley milgramın yaşamını anlatan biyografik film. Deney zaten etkileyici, adamın hayatı da öyle. Ben deneyi bildiğim için çok fazla etkilenmedim ama deneyi bilmeyenler izlerlerse bilmeyenler izlerlerse çok daha fazla beğeneceklerini düşünüyorum.

dirty grandpa

Robert De niro'nun çılgın bir dedeyi oynadığı ve torunu zac efron'u hayatını yaşamaya teşvik ettiği film. Yer yer eğlenceli, kafa dağıtıyor.

game of thrones

Diğer bölümlere nazaran sönük bir bölüm olmuş.

--spoiler--

--spoiler--

O kadar dedik tommen'e din ve devlet işlerini karıştırma diye ama çocuk bildiğin şeriat getirdi king's landing'e.

--spoiler--

--spoiler--

baykuş

bilgelik tanrıçası athena'nın simgesi zeki hayvan.

8 mayıs 2016 galatasaray beşiktaş maçı

Fenerlilerin galatasarayı tuttuğu maçtır. Hadi hayırlısı.